A la bona gent de Convergència

Crec que aquest moment és històric. És també complicat i difícil, però no, per això, deixa de ser excitant.

Depèn de nosaltres permetre que Catalunya esdevingui una societat empobrida i desmoralitzada. O, per contra, s’erigeixi en un país nou, ple d’oportunitats i esperança.

Fa 31 anys que sóc a CDC. I sí, reconec que és una marca que en el context vigent ha quedat tocada i amb el desig de ser enfonsada per molts dels nostres adversaris i amb dubtes per molts dels nostres seguidors. Cert és que ha estat dur veure com l’escàndol mediàtic ha eliminat de les nostres memòries aquelles grans obres fetes per qui ara hem condemnat sense judici. Molts hem estat de dol per tot això.

Però malgrat que encara no sabem quina és la dimensió del problema, ni a quines persones concretes afecta, vull deixar clar que, ni CDC és corrupta, ni la gent d’aquest partit ho és. Una cosa és qui finalment vingui obligat a haver de respondre de males pràctiques i, una altra, ben diferent, és que la gent del nostre partit, que viu del seu esforç, paga la quota i no falla mai quan cal, és gent d’ordre, paga els seus impostos, vota en cada elecció i, com molta altra gent, arriba a final de mes amb dificultats.

Precisament, perquè no és responsable culpar qui no ha fet cap malifeta i perquè no és admissible que l’ombra de la sospita s’estengui a qui no ha tingut coneixement de res, és pel que em sento més convergent que mai.

Crec en la presumpció d’innocència i fins que una sentència no demostri la responsabilitat en algú, el meu partit serà per a mi, com sempre, el partit català integrador, plural, transversal, local, moderat, de base ample i útil per fer una Catalunya millor.