Arribar i moldre. A l’entrada del centre Eduard Toldrà, un grup de persones es manifesten en silenci contra la violència masclista.

És el meu deure, com a defensora dels drets de les dones i com a Presidenta de les dones del partit polític majoritari de Catalunya, aturar-me a conversar amb elles i saber quines accions duen a terme contra aquesta estesa problemàtica social. Em conviden a conèixer-les amb calma i gustosament accepto la invitació a fi d’intercanviar experiències en la lluita contra la violència masclista.

De seguida, em demanen per començar el nostre míting. És un plaer compartir cartell amb el President Mas i amb el diputat Carles Campuzano i amb la companya de Cubelles, Noemí Cuadra.

L’alcaldessa Neus Lloveras, ens dóna una afectuosa benvinguda a la ciutat que administra amb totes les dificultats possibles i, en favor seu i del seu equip, he de dir, que ho fan molt bé.

Quan és el meu torn d’intervenció, dono les gràcies de tot cor al President Mas per haver fet possible el més gran avenç sobirà que Catalunya ha viscut en els darrers segles. Li agraeixo ser un demòcrata radical. Haver sabut donar a la gent el poder d’expressar-se a les urnes. Haver declarat davant la injustícia espanyola en nom de tots nosaltres. I no haver-se rendit malgrat tots els entrebancs que ha hagut de suportar.

Tot seguit em concentro en la democràcia. Explico perquè ens diem Democràcia i Llibertat. Explico que la democràcia que jo vull és la de la forma d’organització que atribueix el poder a la gent. I que la democràcia que exercita el PP és la de la forma de control i submissió de la gent al poder i, més, si aquesta gent en discrepa.

Som antitètics. Som diferents. I al PP unitarista, li destorba la diferència. Al PP li molesten els catalans.

Explico també què és el Senat. I recordo que si som demòcrates, hem de creure en les formes de democràcia directa com les que comporta el Senat. En el paradigma de la democràcia participativa, el Senat mereix el respecte de ser la Cambra dipositària d’aquesta relació directa entre l’elector i l’elegit.

I, encara més, el Senat, és la Cambra de la qual depèn que no pugui aplicar-se la suspensió de l’autonomia amb efectes automàtics pel Govern espanyol. És necessària la majoria absoluta dels Senadors per poder aplicar la suspensió de l’autogovern de Catalunya. Per això, és necessari que als Senadors els elegim amb la certesa de ser uns autèntics defensors de la sobirania de Catalunya.

Sí vols veure respectada la teva dignitat, la teva decisió, el teu vot i els teus drets, cal saber que a Democràcia i Llibertat, ho farem POSSIBLE.

En acabar, els bons amics de la ciutat ens abracen i ens afirmen el seu compromís per seguir actuant com si aquestes eleccions també fossin les del vot de la nostra vida.