El meu amic Jordi Monrós, que serà sens dubte un gran alcalde per a la ciutat de l’Hospitalet, va creure que per explicar la coalició Democràcia i Llibertat, havia de venir a la ciutat, tot un expert en Seguretat com l’Honorable Conseller Jordi Jané.

Fa molts anys que conec en Jordi Jané. Molt abans de ser un dels millors diputats per CiU a Madrid, ja el coneixia. Per a mi, sempre ha estat algú molt preparat en el camp de la Justícia i també de la Seguretat. La seva important formació jurídica i el seu incansable caràcter afable i ben disposat, sempre l’han fet algú molt solvent i amb molta capacitat per explicar de manera fàcil allò que és molt difícil.

Felicito a l’amic Monrós per l’encert de la proposta i ens trobem en un auditori escollit per la també amiga i candidata al Congrés, Montserrat Morante.

Tot fent el Conseller la seva exposició, ens parla de temes tant importants com la bona coordinació dels cossos policials a l’Hospitalet. Ens parla amb rigor i profunditat de l’amenaça del terrorisme yihadista. Ens dóna detalls de les curtíssimes edats dels terroristes que van immolar-se a París el mes passat. Ens explica que per tal de mirar el fenomen de cara, haurem de col·laborar des de la ciutadania, doncs, les sospites poden ser evidenciades per qualsevol de nosaltres, sense necessitat de crear falses alarmes. De fet, afirma que gràcies a la col·laboració i advertiment d’un ciutadà, els Mossos han pogut detenir un terrorista que feia més de 15 anys era en recerca i captura de la Interpol. Per això, conclou que tota la ciutadania serà determinant davant l’amenaça terrorista i també conclou que en el futur, la llibertat com ara la coneixem, és probable que desaparegui o se’n ressenti, atès que, les mesures de seguretat que serà necessari aplicar davant d’aquesta amenaça irracional i inhumana, potser demanin esforços de comprensió en restriccions de les llibertats, que si bé  ara no tenim, seran el mal menor que haurem de suportar. Això sí, restriccions que mai no hauran d’afectar els nostres Drets Fonamentals.

Aquests són innegociables, inalienables i irrenunciables.

Per això, el Conseller Jané va acabar afirmant que, una societat moderna, és aquella que té a la llibertat com a centre de l’acció política i, precisament per garantir la llibertat de tots, la seguretat esdevé peça fonamental de l’Estat del Benestar.

Després d’aquesta important reflexió, encara em sento més identificada amb el nom de la coalició que represento al Senat per a les properes eleccions del proper 20D: Democràcia i Llibertat.