Els gegants de Les Franqueses del Vallès

 

Ens traslladàvem d’Osona al Vallès Oriental.

La meva amiga i, en el passat, també candidata a senadora per Barcelona, Rosa Pruna, va convidar-me a participar a la Fira de Nadal de la ciutat.

A l’entrada una magnífica combinació de carpes ens indicaven la diversitat de propostes firaires que ens trobaríem.

A l’entrada del recinte firal la Rosa em presenta els gegants de Les Franqueses. Ell és el Marquès i ella és la Pagesa. I també a Les Franqueses tenen un gegantó que és l’Alumne.

Em crida l’atenció que el Marquès sembla una fotocòpia del President Francesc Macià. El president històric que més m’ha arribat a l’ànima. I decideixo preguntar a la Rosa si és que el gegant està inspirat en el nostre bon president. Ella m’aclareix que no. Que malgrat les semblances, és un gegant que està inspirat en un senyor que era Marquès de Les Franqueses i, per aquesta resposta segueixo  observant el gegant amb atenció incrèdula per la completa semblança del  Marquès amb l’exemplar líder polític català.

Puc relacionar aquesta anècdota amb el míting final de la campanya electoral de Democràcia i Llibertat, perquè el President Mas, va reivindicar que el que volem, el que necessitem i el que ens mereixem com a poble és la combinació de la Catalunya endreçada, moderna, avançada i pròspera del President Prat de la Riba amb la Catalunya pionera de la llibertat que defensava el President Macià.

Som això: la síntesi de moltes tradicions polítiques que han precedit aquest moment polític i tenim el deure moral de saber-ho i transmetre-ho en moments decisius per Catalunya.

El 20D és, sens dubte, un d’aquests moments.

Gràcies Rosa Pruna, gràcies poble de Les Franqueses del Vallès, gràcies circumscripció de Barcelona.

I Endavant.